44 video's gevonden
Regio
Plaats
34:15 min
Dorpsbeelden
Giethoorn, 14 aug 2012
10:34 min
Schaatssport
Giethoorn, 29 dec 1996
28:54 min

Giethoorn, 11 jul 2016
00:46 min
Luchtbeelden
Giethoorn, 2014
05:04 min
Dorpsbeelden
Giethoorn, 2013
17:47 min
Scheepvaart
Giethoorn, 17 apr 2002
01:37 min
Festival
Giethoorn, 18 mei 2008
02:54 min
Natuurgebied
Giethoorn, 16 sep 2015
00:59 min
Natuurgebied
Giethoorn, 2009
09:04 min
Dorpsbeelden
Giethoorn, 2013
1--3-45>>
Giethoorn
44 video's


Video's uit Giethoorn

Wie aan Giethoorn denkt, denkt aan bruggetjes, punters en water. Niet voor niets dat de term 'Holland Venetïë' valt als het gaat om dit plaatsje. Het dorp is onderdeel van de regio WaterReijk. Tot 1973 was Giethoorn een zelfstandige gemeente, daarna is het gefuseerd in de gemeente Steenwijkerland met de voormalig gemeenten Steenwijk, IJsselham en Brederwiede. De circa 2500 inwoners van Giethoorn wonen verdeeld over de buurten Noordeinde, Middenbuurt en het Zuideinde. In de kern ligt de Dorpsgracht, die de buurten met elkaar verbindt.

Steenwijkerland

Huizen worden in Giethoorn gescheiden door kavelsloten. Aan de waterwegen liggen de voor Giethoorn kenmerkende bultrugboerderijen, waarvan de schuur hoger ligt dan de boerderij zelf. Het dorp ligt midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden, met plassen, rietlanden, moerasgebieden en natte weilanden. Na een strenge vorstperiode kan dit gebied 's winters in een walhalla voor schaatsers veranderen. Met de auto kom je in Giethoorn trouwens niet ver, die moet je parkeren aan de rand van het dorp. Sneller ben je met de watertaxi

Gondelvaart 

Duizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Gondelvaart in Giethoorn, iedere laatste zaterdag van augustus. Maandenlang bouwen inwoners aan hun kunstwerk in de hoop de jury van de Gieterse Gondelvaart te imponeren. De magische optocht vaart dan door de Dorpsgracht onder de verlichte bruggen door. Traditiegetrouw gaat het Toet'n en Bloaz'n Festival voorop, de lokale brassband, gevolgd door de jeugdgondels en de volwassengondels. 

Toerisme

's Zomers trekken veel toeristen naar Giethoorn voor een rondvaart. Het waterdorp staat in de Toeristische Wereldtop 20. Watersporters gaan bijvoorbeeld waterskiën, suppen door de grachten, zeilen of windsurfen. Wie het rustiger aan wil doen kiest voor een sloep of een punter om zo de Kop van Overijssel te ontdekken via het water. Om de cultuur van Giethoorn beter te leren kennen stap je binnen bij Museumboerderij 't Olde Maat Uus. Een Gieterse boerderij met vissershuisje, tjasker en hooiberg. Waar je wandelt door de historie van 100 jaar Giethoorn, met aandacht voor de rietcultuur, turfwinning en uiteraard de gondelvaart. 

Bekijk deze mooie video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Giethoorn? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!