Heb je vragen over de website of applicaties van Mooi Overijssel?

 

Hoe upload ik een video?

Allereerst worden wij blij van alle mooie video's die bewijzen hoe mooi de provincie Overijssel is. Leuk dat je een video met ons wilt delen! Dat kan via de uploadknop rechtsboven op de homepagina. Vul de lege invoervelden in en wacht tot de video is verzonden. Een korte uitleg bij alle velden: 

Titel: Vul hier het onderwerp van de video in.

URL: Staat de video die je wilt delen al online? Plak dan hier de link naar de desbetreffende website. Als de video bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo staat kun je die link kopiëren in dit veld. 

Eigen video: Is jouw video nog niet online te vinden? Druk dan op de knop uploaden en zoek de video in je documenten.

Jaar/datum: Vul hier in op welke datum de video is gemaakt. Weet je de exacte datum niet? Vink dan aan: 'De datum is een schatting' of 'Enkel jaartal is bekend' als je alleen het jaartal weet.

Categorie: Selecteer een categorie die van toepassing is op jouw video.

Lengte: Vul hier de tijdsduur van jouw video in. 

Straat en huisnr.: Indien bekend is waar jouw video is opgenomen, noteer hier de straat en het huisnummer. Weet je het niet, geen probleem want dit veld is niet verplicht!

Postcode: Indien bekend is waar jouw video is opgenomen, noteer hier de postcode. Weet je het niet, geen probleem want dit veld is niet verplicht!

Plaats: Selecteer een plaats in het menu die aansluit bij de locatie van de video. Staat de plaats in Overijssel er niet tussen? Kies dan de dichtsbijzijnde locatie.

Latitude/Longtitude: Dit zijn de lengte- en breedtegraden van de locatie in de video. Met Google Maps kun je deze coördinaten opzoeken als je het niet weet. Zoek een plaats in Google Maps - klik op de rechtermuisknop en kies 'Wat is hier?' - vervolgens verschijnen de coördinaten in beeld. Het eerste coörinaat typ je bij latitude, het coördinaat achter de komma bij longtitude.

Beschrijving: Typ hier een korte tekst die aansluit bij de video. 

Als je video's uploadt geef je daarmee Mooi Overijssel het recht deze te publiceren. Mooi Overijssel is niet aansprakelijk voor oneigenlijk gebruik van toegezonden video's.

Help, mijn video is te groot!

Om je bezoek op onze website prettig te houden, kunnen we geen grote bestanden accepteren. Daarom is de maximale toegestane lengte van de video 15 minuten. Grotere video's kun je via www.wetransfer.com uploaden (tot 2GB). Volg de instructies op de website en vul info@mooioverijssel.nl bij e-mail ontvanger.

Wat is Mooi Overijssel?

Mooi Overijssel hét videoplatform voor Overijssel, dat bestaat uit een website en een gratis app voor Android telefoons en tablets, iPhone en iPad. De website en apps zijn gevuld historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van YouTube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat zien hoe mooi Overijssel is, de couleur locale van een plaats. Een interactieve plek met uniek videomateriaal over zoveel mogelijk Overijsselse plaatsen en gebieden.

Hoe tip ik de redactie?

Alle tips zijn welkom en kun je mailen naar info@mooioverijssel.nl of klik op het uitroepteken bovenin op de homepagina en stuur je tip in via het formulier.

Waarom werkt een video niet op de app?

Een video die op de website wel werkt, kan op de app niet werken vanwege muziekrechten op YouTube bijvoorbeeld. Daar hebben wij helaas geen invloed op. Ga naar de website om de video te kunnen bekijken.

Waarom werkt een video niet op de website?

Het kan zijn dat een video op de website niet afspeelt, omdat de eigenaar van de video heeft aangegeven dat de video alleen op YouTube te bekijken is. De video is daar dus gewoon te bekijken.

Ik heb een andere vraag

Stuur een mail naar info@mooioverijssel.nl en wij zoeken het zo snel mogelijk uit of bel met 074-245 6694.