6 video's gevonden
Regio
Plaats
47:35 min
Sportvereniging
Bruchterveld, 2007
02:40 min
Overig
Bruchterveld, 2 jan 1993
03:02 min

Bruchterveld, 15 nov 2016
02:52 min
Activiteit
Bruchterveld, 6 jul 2012
36:16 min
Bijrijder
Bruchterveld, 2 jan 2014
13:32 min
Bijrijder
Bruchterveld, 5 okt 1997
Bruchterveld
6 video's


Video's uit Bruchterveld

Het dorp Bruchterveld ligt in de buurt van Brucht en Kloosterhaar, in de gemeente Hardenberg. Uiteraard is RTV Oost er in 1997 met de Bijrijder geweest voor opnames. In Bruchterveld wordt jaarlijks de Snertloop gehouden; ook in 1993. De beelden van deze Snertloop zijn te vinden op de website van Mooi Overijssel. En zeker niet onbelangrijk is V.V. Bruchterveld. De voetbalvereniging werd in 1971-1971 voor het eerst kampioen.

Uit Bruchterveld komt ook een beroemde tweeling: zussen Riet en Truus Spijkers, onder de naam Spijkers en Spijkers vormen zij een bekend modelabel. In 2013 waren zij weer even terug op hun oude basisschool, De Wiekslag in Bruchterveld. Hier zaten zij zelf eind jaren zeventig op school. De Wiekslag bestond in dat jaar honderd jaar en in het kader van een mode project kregen de zussen een speciale uitnodiging. Naast mode zijn de dames ook bekend van een brillenlijn van Specsavers en een speciale EK jurk: de oranje/blauwe Bavaria V-dress ontwierpen zij speciaal voor het voetbaltoernooi.

Bijna alle Bruchtervelders zijn naar school gegaan in het dorp en iedereen staat dus wel een keer op een klassenfoto. Henk Veneman is al jaren bezig met deze foto's. Hij probeert dagelijks via Facebook de namen van de personen op de oude klassenfoto's te achterhalen. 's Ochtends zet hij dan een foto online en vaak zijn 's avonds alle namen al bekend. Waarom hij dat doet zie je in de video op deze pagina!

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Bruchterveld? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!