4 video's gevonden
Regio
Plaats
02:54 min
Recreatiegebied
Jonen, 29 jul 2016
11 
18:21 min
Dorpsbeelden
Jonen, 2011
01:36 min
Taal
Jonen, 14 mrt 2008
02:08 min
Dieren
Jonen, 23 mei 2007
Jonen
4 video's


Video's uit Jonen

Jonen, in de Kop van Overijssel, telt slechts tien huizen. Het buurtschap is onderdeel van de Overijsselse gemeente Steenwijkerland. Jonen is een geliefde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, met name door de prachtige natuur. Op de populaire Wiedenroute, een fietstocht door de Kop van Overijssel, passeer je de buurtschap. Oversteken met het Pontje van Jonen is dan noodzakelijk. Dienst zijnde pontmeester is Kor de Kerke, hij vaart op drukke dagen meer dan honderd keer heen en weer vertelt hij in 2016 in het programma Mooi Overijssel.

Natuur 

In 2007 trokken de bewoners van Jonen aan de bel bij de beheerder van het gebied. Natuurmonumenten bezit ruim 40 hectare voormalige landbouwgrond rondom Jonen, alleen had de organisatie te weinig geld om de grond goed te onderhouden. Het gevolg was een verschraalt landschap en dichtgegroeide sloten. Inwoners besloten daarom zelf iets te doen. Op eigen kosten kochten zij een kleine kudde koeien. Hoe de beesten werden ingezet tegen de verloedering van het gebied zie je in deze video. Verder bekijk je hier video's over de duurzaamheid in Jonen en een gedicht over het mooie Jonen in de serie 'Geen dag zonder gedicht'.

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Jonen? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!