3 video's gevonden
Regio
Plaats
31:41 min
Landhuis
Eese, 30 mrt 2003
05:18 min
Tweede Wereldoorlog
Eese, 20 dec 2016
03:40 min
Luchtbeelden
Eese, 2014
Eese
3 video's


Video's uit Eese

In de Kop van Overijssel ligt de buurtschap Eese, dat valt onder het postcodegebied van het dorp Eesveen in de gemeente Steenwijkerland. Bijzonder is dat Eese grenst aan drie provincies: Drenthe, Friesland en Overijssel komen bijeen vlakbij de buurtschap. Het meest bekend is de buurtschap van Landgoed De Eese. Het overgrote deel van ongeveer 800 hectare is in handen van de familie Van Karnebeek. Staatsbosbeheer kocht in het verleden een klein deel van het landgoed. In dit glooiende stukje Overijssel is het prachtig wandelen!

Rijksmonument

De buitenplaats de Eese is een erkend rijksmonument sinds 2006. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed behoren het huis De Eese, de historische tuin en het park, twee boerderijen, een houten landhuis, het koetshuis, paardenstal, landbouwschuur en de rentmeesterswoning tot het rijksmonument. Met een drone is het landgoed prachtig vastgelegd in de herfst, zoals je hier kunt zien. Naast Landgoed De Eese ligt ook nog het bosrijke gebied van De Woldberg. Zoek je een uitvalsbasis voor een bezoek aan dit gebied? Het vakantiepark Residence de Eese is een mooie verblijfplaats voor natuurliefhebbers!

Bekijk deze en nog veel meer mooie video's op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Eese? Upload deze dan snel via de knop rechtsboven op de pagina!