3 video's gevonden
Regio
Plaats
09:08 min
Overig
Oudleusen, 12 sep 2016
13:03 min
Bijrijder
Oudleusen, 1998
36:24 min
Dorpsbeelden
Oudleusen, 21 jun 2010
Oudleusen
3 video's


Video's uit Oudleusen

Het dorpje Oudleusen ligt in de Overijsselse gemeente Dalfsen, in de regio Vechtdal. In het dorp vind je de Nederlandse Hervormde Kerk, een bieb, basisschool en supermarkt. Ook is er een bedrijventerrein genaamd het Muldersveld. Naar schatting wonen in Oudleusen een kleine 500 mensen. Oudleusen ligt aan een oude handelsroute, de N340, oftewel de Hessenweg. Iets verderop aan de Dommelerdijk richting Nieuwleusen vind je een ooievaarsnest, waar in 2016 voor het eerst een paartje ooievaars op neer streek. Mocht je in de buurt Oudleusen zijn en de Vecht willen oversteken, dan kun je dat doen bij de stuw Vilsteren. 

Het dorp

Het gebied dat nu aangeduid wordt als Oudleusen werd vroeger Leusen genoemd. Ten noorden van dit gebied onstond in de 17e eeuw een nieuwe nederzetting: Nieuwleusen, waardoor later ook voor de naam Oudleusen is gekozen. In het dorp vind je onder meer Ontmoetingscentrum de Wiekelaar dat in 1989 is gebouwd en waar later ook een sporthal aan toe is gevoegd. De plaatselijke volleybalclub, de fysiotherapeut en de wijkverpleegkundigen komen hier samen onder één dak. 

Bekijk deze en nog veel meer andere video's van Overijssel op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Oudleusen? Upload ze snel via de knop rechtsboven op de pagina! De app is gratis te downloaden in de Appstore van Apple of in Google Play!