1 video gevonden
Regio
Plaats
CategorieLandgoed (1)
28:43 min
Havezate
Schoonheten, 12 feb 2003
10 
Schoonheten
1 video's


Video's uit Schoonheten

Met witte plaatsnaamborden wordt de buurtschap Schoonheten aangegeven. Het Sallandse buurtschap ligt in de gemeente Raalte en telt zo'n 60 huizen. Schoonheten heeft geen eigen postcode, deze adressen vallen onder de grotere dorpen Heeten en Nieuw-Heeten. Op deze plaatsen zijn de inwoners van Schoonheten ook aangewezen als het gaat om boodschappen, verenigingen en andere dagelijkse voorzieningen. 

Terug naar bovenTerug naar boven

Landgoed Schoonheten

In 1630 liet Eusebius Bentinck de buitenplaats Schoonheten bouwen in de gemeente Raalte. Dit prachtige historische huis aan de Speelmansweg heeft inmiddels enkele verbouwingen gekend, maar het geslacht is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven. Sinds 1991 is het 480 hectare grootte landgoed in het bezit van vier dames, de baronessen Bentinck van Schoonheten. In 2003 bezoekt presentatrice Esther Rikken de buitenplaats, waar ze met de baronessen praat over bezoekjes aan opa en oma, het plotselingen overlijden van hun vader en het beheer van zo'n groot landgoed.  

Villa Annie

Wil je een wandeling maken op landgoed Schoonheten? Dan is Villa Annie een prachtig beginpunt waar diverse routes beschikbaar zijn. Wil je liever op een andere manier de omgeving verkennen? Het is ook mogelijk om een uitgestippelde route te steppen langs de mooiste plekjes in de wijde omgeving van Schoonheten. 

Bekijk deze en nog veel meer andere video's van Overijssel op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Schoonheten? Upload ze snel via de knop rechtsboven op de pagina of via de app, die je gratis download in de Appstore van Apple of in Google Play!