2 video's gevonden
Regio
Plaats
03:01 min
Overig
Eikelhof, 22 mrt 2016
05:50 min
Dorpsbeelden
Eikelhof, 30 apr 1996
Eikelhof
2 video's


Video's uit Eikelhof

De mooiste video's uit en over buurtschap Eikelhof vind je op de website van Mooi Overijssel. Met onder meer een prachtige video uit de serie 'Regiomagazine' van programmamaker Piet Abbringh over De Eikelhof. Hierin vertelt Piet onder meer over de buurtschap en over het nabijgelegen natuurgebied Duursche Waarden bij Wijhe. Hoe zag Eikehof er uit in 1996? Dat zie je hier!

Historie

Buurtschap Eikelhof ligt in de gemeente Olst-Wijhe. Begin 20e eeuw opende in Eikelhof een station aan de spoorlijn Deventer - Ommen. Station Eikelhof werd uiteindelijk nog geen dertig jaar gebruikt, omdat de lijn op 15 mei 1935 alweer werd opgeheven. Eikelhof ligt ten Noorden van Olst en achter Boskamp. Midden in een weiland langs de Boxbergerweg in de buurtschap staat een oud zandstenen kruis met daarin een tekst en wapenschild gebeiteld. Volgens een plaatselijke sage heerst er een vloek op deze steen, meer hierover zie je in deze video!

Bekijk deze mooie video en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Eikelhof? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!