4 video's gevonden
Regio
Plaats
02:06 min
Overig
Haerst, 1 mei 2015
01:49 min
Overig
Haerst, 14 feb 2012
14:57 min
Overig
Haerst, 12 aug 2014
06:03 min
Theater
Haerst, 30 sep 2012
Haerst
4 video's


Video's uit Haerst

Buurtschap Haerst in de gemeente Zwolle telt ongeveer 250 inwoners, waarvan een groot deel actief is in de agrarische sector. De buurtschap heeft meerdere bezienswaardigheden, waaronder een paar rijksmonumenten. Huize Arnichem aan de Doornweg 17 bijvoorbeeld. Gebouwd in 1829 en onderdeel van de proosdij van de St. Lebuïnus in Deventer. Ook heb je hier Huize Den Doorn, een landhuis aan de Overijsselse Vecht. Kortom, een veelzijdig buurtschap dat veel te bieden heeft, dacht ook het 'Nieuw IJssels Theater'. Voor het locatietheater kozen zij in 2012 Haerst als decor voor hun toneelstuk. Sommige rollen in het stuk, genaamd 'Het Slot', werden vertolkt door inwoners van Haerst

Haersterveer 

Wie vanuit Zwolle naar buurtschap Haerst wil is het snelst met het handgetrokken pontje. Fietsers en wandelaars kunnen hier met de Haersterveer oversteken over de Vecht. 'Van eind april tot 1 oktober kun je tussen 10.00 en 19.00 uur gebruik maken van deze dienst. Vrijwilligers helpen bij de overtocht, waar 60 eurocent p.p. tegenover staat. Aan de kant van de Agnietenberg, de Zwolse kant, kun je met een bel de pontbaas laten weten dat je er bent. Haerst valt, net als de andere twee buurtschappen Langenholte en Brinkhoek onder de Zwolse wijk Vechtlanden. 

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Haerst? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!